Get Adobe Flash player
Vremenska napoved

VN IVANČNE GORICE – MK FIRE GROUP

Dirka avtomatikov za Veliko nagrado Ivančne Gorice

Na kaj pomisli danes človek med 30 in 50 let ob besedi »avtomatik«?

Lahko je več možnosti: birmansko darilo, prvi nakup s privarčevanimi štipendijami ali nakup s privarčevanimi sredstvi od počitniškega dela. Avtomatik je bil v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja tisti motor, katerega si je želel skoraj vsak najstnik – pa ne samo on, tudi skoraj vsaka najstnica.

Na čudovito nedeljsko dopoldne 13.09.2015, je že v dopoldanskih urah pričelo v Obrtni coni Ivančna Gorica nekaj nenavadno brneti. Ob 10.00 se je pričela prva vztrajnostna 3 urna vožnja z avtomatik motorji do 50 ccm. Prijavilo se je 31 ekip.

Organizator prireditve je bil domači MK Fire Group s predsednikom Zvonetom Zupančičem na čelu. Prav on je ob pomoči še nekaterih članov kluba vse skupaj prevzel na svoja ramena in globoko verjel, da je to tisto pravo, kar bo osvežilo motoristično dogajanje v domačem klubu. Njegovo budno oko je ves čas skrbelo, da je vse potekala tako, kot se za pravo profesionalno dirkaško prireditev spodobi.

Vzdušje na prireditvi je bilo nad vsemi pričakovanji, super odlično. Mešal se je vonj motornih izpuhov, hrup in vdihavanje makadamskega prahu. Mesarstvo Maver je poskrbelo za odlične Maver Power čevapčiče, Štefan Polajžer pa je ob pomoči brhkih deklet skrbel, da vroče poletno jesensko sonce ni povzročilo kakšne dehidracije med publiko.

Tekmovalci so prišli iz cele Slovenije seveda pa največ iz Ivančne Gorice in njene širše okolice. Prva tri mesta so zasedle domače ekipe iz Občine Ivančna Gorica.

1. mesto – TEAM NIX 100 (Jure Pečjak, Marko Udovč, Boštjan Miglič)

2. mesto – HITRE ŽELVE (Rok Pečjak, Jaka Pečjak, Luka Trontelj)

3. mesto – RDU RACING TEAM FIRE GROUP (Dejan Zajc, Tanja Kralj, Dejan Ručigaj)

Rezultati skupaj

MK Fire Group se iskreno zahvaljuje glavnemu pokrovitelju prireditve Krajevni skupnosti Ivančna Gorica ter vsem tekmovalcem in občanom za udeležbo, Jošku Prazniku pa za odlično postavitev proge. Klub pa tudi sporoča, da bodo s prejetimi sredstvi iz naslova prireditve zopet pomagali ljudem v stiski.

Prireditev so omogočili tudi: KS Ivančna Gorica, Rekon d.o.o., Fortuna bar number one, EPJ s.p., Pan Jan, Agrograd, AMD Šentvid pri Stični, Najcom s.p. Prince pub, Mesarstvo Maver.

 

 

Podelitev pokalovdirka VN