Get Adobe Flash player
Vremenska napoved

MK FIRE GROUP DRŽAVNI PRVAK V MOTOKROSU

MK FIRE GROUP DRŽAVNI PRVAK V MOTOKROSU

V letošnji sezoni je MK FIRE GROUP Ivančna Gorica dosegel daleč največji uspeh v svoji zgodovini kluba. Osvojil je naslov EKIPNEGA DRŽAVNEGA PRVAKA V MOTOKROSU. Klub je pred 6 leti začel nastopati v motokrosu  z najmlajšimi vozniki, ki so vsa leta posegali po najvišjih mestih na državnih in pokalnih prvenstvih.

S trdim delom vseh voznikov  pa smo letos dodali še piko na i in osvojili laskavi naslov ekipnih državnih prvakov. Pokal smo prejeli iz rok Avto- moto zveze Slovenije  na slovesni podelitvi v Termah Zreče.

Za letošnji naslov so se potegovali naslednji člani:

  • V  razredu MX 65 JUNIOR:  Gašper Polajžer  (1 . mesto) , Gal Zupančič (2. mesto), Jure Perpar (4. mesto)
  • v razredu MX 85: Matevž Robek (3. mesto)
  • V razredu MX 125 2TAKT:  Urban Zupančič (8. mesto)
  • V razredu MX OPEN:  Rok Zupančič (8. mesto)
  • V razredu MX VETERANI 40: Andrej Rus  (3. mesto)

Tudi v prihodnji sezoni  imamo cilj doseči dobre uvrstitve, za kar se bomo trudili po svojih močeh.

GAŠPER POLAJŽER # 299

Letošnja sezona se je sanjsko končala tudi za Gašperja Polajžerja, in sicer z osvojitvijo dvojnega naslova tako državnega kot pokalnega prvaka v moto krosu razreda MX 65 junior.

Gašper je že pri 4 letih naredil svoje prve zavoje na motorju in s 6. letom že začel nastopati na tekmovanjih. Svoje uspehe je vseskozi stopnjeval vse do letošnjih naslovov.

Na dosedanji športni poti so ga pestile razne poškodbe, toda z dobrim delom in trdno voljo je premagal tudi to.  Letošnjo sezono je od skupno 7 dirk zaključil s šestimi zmagami v pokalnem in s petimi zmagami v državnem prvenstvu od skupnih  šestih dirk. Udeležil se je tudi mladinskega svetovnega prvenstva v Belgiji. Zaradi izredno težkih pogojev uvrstitev ni bila ravno vrhunska, saj je tekmo  končal na 53. mestu, so mu pa izkušnje prinesle veliko novega.

V Brežicah je odpeljal  tudi Consko Evropsko dirko in končal na 8. mestu.

Na drugem mestu je letošnjo sezono zaključil njegov klubski kolega Gal Zupančič, kateremu v naslednji sezoni želi, da gre v razredu MX 65 po njegovih stopinjah. Gašper bo prihodnjo sezono prestopil v višji razred, MX 85, kjer se že privaja in pripravlja na novem, močnejšem motorju.  Tudi  naslednjo sezono se bo poskušal boriti  za najvišja mesta. Hkrati se zahvaljuje vsem sponzorjem in posameznikom, ki so mu kakorkoli pripomogli pri njegovem uspehu in ga podpirali.

Podelitev Zreče 2014 Gašper