Get Adobe Flash player
Vremenska napoved

VN PAN JAN – APRIL 2018

                                                                             

4. VZTRAJNOSTNA DIRKA TOMOS AVTOMATIKOV DO 50 CCM ZA VELIKO NAGRADO PAN JAN

 

Spomini na lansko dirko so še dokaj živi, vendar je leto okoli in MK Fire Group je v sodelovanju s podjetjem PAN JAN zopet organiziral dirko. Glavno organizacijo pa je letos prevzel naš novi predsednik kluba Klemen Nosan, kateremu so z veseljem pomagali še ostali člani kluba ter bivši predsednik Zvone Zupančič, ki se iz lastnih izkušenj dobro zaveda, da organizacija take prireditve ni mačji kašelj. Tudi letos je bila trasa tako za »cestake« kot za motokrosiste, saj je potekala po asfaltu in makadamu. Na njej je 22 ekip preizkušalo svoje šoferske sposobnosti in vzdržljivost svojih motorjev. V pogovoru z njimi se je dalo videti, da so strastni ljubitelji motociklizma, saj so v pripravo svojih jeklenih konjičkov vložili veliko časa in truda. Kljub tekmovalnosti pa je bilo čutiti, da so se med ekipami že stkale prijateljske vezi, saj so tudi pred in med tekmo včasih pomagali nasprotni ekipi. Prijavilo se je 22 ekip od tega štiri v razredu original avtomatik in osemnajst v razredu open, kjer so dovoljene nekatere izboljšave motorjev.

Tudi ob progi je bilo pestro, saj se je nabralo veliko navijačev, ki so glasno spodbujali svoje favorite. Seveda smo poskrbeli, da zaradi glasnega navijanja grla niso bila suha in želodci prazni. Po dirki smo se tako navijači, tekmovalci in člani kluba MK Fire Group družili še kar nekaj časa in bili vsi istega mnenja, da se spet vidimo prihodnje leto.

Prve tri ekipe v razredu original avtomatiki so:

  1. POTONKE
  2. PRINC PUB
  3. TOMOS BROTHERS

 

V razredu open pa so bili najboljši:

  1. MAKULA TEAM
  2. SULIČARJI
  3. AMP RAICING

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali organizirati dogodek predvsem generalnemu sponzorju podjetju Pan Jan in Občini Ivančna Gorica s sloganom Prijetno domače, Vulkanizerstvu Nosan, Zupančič mizarstvu, Mesariji Maver, AMD Šentvid, Najcom, PGD Ivančna Gorica, Casem d.o.o., Prince Pub.