Get Adobe Flash player
Vremenska napoved

VN PAN JAN – SEPTEMBER 2017

Vztrajnostna dirka s tomos avtomatiki za veliko nagrado Paj Jan.

Moto Klub FireGroup Ivančna Gorica je v sodelovanju s podjetjem Pan Jan organiziral sedaj že tradicionalno vztrajnostno dirko s Tomos avtomatiki. Dirka je bila v nedeljo 10. septembra 2017 v obrtni coni Ivančna gorica.

Priprave na dirko so potekale v pričakovanju dežja, kar pa organizatorju ni preprečilo, da bi postavil progo in vso potrebno infrastrukturo. Tudi tekmovalci – tekmovalo je 21 ekip s po tremi vozniki v dveh razredih – original Tomos avtomatik in razred open, kjer so v okviru pravilnika dovoljene predelave in izboljšave motorja, se niso dali motiti. Preizkus proge so opravili v rahlem dežju, je pa vreme pred samim uradnim startom pokazalo prijazen obraz, tako da se je triurna dirka začela v sončnem vremenu. Na dež pa lahko gledamo tudi s pozitivne strani – tokrat namreč ni bilo problema s prahom, ki je mnoge zmotil na prejšnji dirki. Kot vsakič do sedaj, se je tudi tokrat izkazalo, da samo hitri  in pogumni  vozniki niso zadosten pogoj, veliko vlogo pri 3 ure dolgi dirki igra vzdržljivost motorja. Samo ekipe, ki čas dirke preživijo na progi in čim manj v servisnem boksu lahko računajo na dobro uvrstitev.

Prve tri ekipe v razredu original avtomatik:

  1. Tropine (Boštjan Štupa, Rok Pavlin, Miha Korelec)
  2. MK Fire Group Extreme (Gal Zupančič, Tomaž Balant, Gašper Polajžer)
  3. Dragomelj Pioneers (Peter Vodnjov, Aleš Domijan, Andraž Homar)

in v razredu open:

  1. Rajcing team (Žiga Golob, Žiga Anžlovar, Andrej Gorše)
  2. Makula team (Gašper Mahkota, Simon Kvas, Miha Mahkota)
  3. Slemenice racing team (Robert Kavšek, Pekolj Matej, Gregor Sever)

Vsi ostali, ki niso tekmovali, pa so lahko uživali v borbenosti ekip, mnogi so obujali spomine na čase, ko so bili tudi sami latniki Tomos mopeda in seveda druženju ob dobri hrani in pijači.

Organizatorji smo sklenili, da glede na odziv tako tekmovalcev kot tudi publike, dogodek zagotovo ponovimo drugo leto spomladi.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali organizirati dogodek predvsem generalnemu sponzorju podjetju Pan Jan in Občina Ivančna Gorica s sloganom Prijetno domače, Vulkanizerstvo Nosan, Zupančič mizarstvo, Mesarija Maver, AMD Šentvid, Najcom, PGD Stična.

REZULTATI

Zvone Zupančič

Predsednik MK FireGroup