Get Adobe Flash player
Vremenska napoved

MOTORISTI ZA OTROKE

MOTORISTI ZA OTROKE

Člani kluba ljubiteljev motorjev MK  Fire Group iz Ivančne Gorice, tudi to sezono nismo počivali. Poleg enodnevnih ali daljših potepanj… prekrižarili smo Slovenijo, bivšo Jugo, sosednje države… , smo letos organizirali moto zbor in vztrajnostno dirko z avtomatiki.

Kadar in kar nam ostane od donacij in izkupička na moto zborih, vedno podarimo v dobrodelne namene. Žalostno, v kakšnem stanju je naša družba, ko nekateri bogatijo in stvari mečejo stran, nekateri pa nimajo ničesar. Težko si je sploh predstavljati, da nekateri otroci danes nimajo niti za kosilo. Zato smo meseca decembra v sklopu dobrodelnega bazarja, ki se je odvijal na OŠ Stična, svoj delež namenili socialno šibkejšim učencem OŠ Stična.

Ob začetku sezone bi se radi zahvalili vsem, ki nam kakorkoli pomagate, nas podpirate in razumete.

Rousseau je napisal znameniti stavek: »Človek se rodi svoboden, a je vsepovsod vkovan v verige.«  Te verige potrgaš, ko jadraš po zaprašeni cesti, prehitevaš kolono avtomobilov, začutiš tresljaje zverine pod svojo dlanjo, ko dodaš plin…

A ne pozabimo na dejstvo: »Ohrani spoštovanje do motorja in ceste, ne precenjuj svojih sposobnosti, ne podcenjuj utrujenosti ter koncentracije raznih snovi v svojem telesu.«

V MK Fire Group smo se odločili, da tudi letos ne bomo počivali. Poleg ostalih aktivnosti, ki so že nekako vpeljane, smo se zaradi odlične lanskoletno izkušnje odločili, da bomo ponovili vztrajnostno vožnjo z mopedi z avtomatskim menjalnikom, ki bo 30.04.2016 Dogodek se bo nadaljeval s tradicionalnim moto zborom in kresovanjem.

Zvone Zupančič