Get Adobe Flash player

Vremenska napoved

ZADNJE NOVICE

                                                                             

4. VZTRAJNOSTNA DIRKA TOMOS AVTOMATIKOV DO 50 CCM ZA VELIKO NAGRADO PAN JAN

 

Spomini na lansko dirko so še dokaj živi, vendar je leto okoli in MK Fire Group je v sodelovanju s podjetjem PAN JAN zopet organiziral dirko. Glavno organizacijo pa je letos prevzel naš novi predsednik kluba Klemen Nosan, kateremu so z veseljem pomagali še ostali člani kluba ter bivši predsednik Zvone Zupančič, ki se iz lastnih izkušenj dobro zaveda, da organizacija take prireditve ni mačji kašelj. Tudi letos je bila trasa tako za »cestake« kot za motokrosiste, saj je potekala po asfaltu in makadamu. Na njej je 22 ekip preizkušalo svoje šoferske sposobnosti in vzdržljivost svojih motorjev. V pogovoru z njimi se je dalo videti, da so strastni ljubitelji motociklizma, saj so v pripravo svojih jeklenih konjičkov vložili veliko časa in truda. Kljub tekmovalnosti pa je bilo čutiti, da so se med ekipami že stkale prijateljske vezi, saj so tudi pred in med tekmo včasih pomagali nasprotni ekipi. Prijavilo se je 22 ekip od tega štiri v razredu original avtomatik in osemnajst v razredu open, kjer so dovoljene nekatere izboljšave motorjev.

Beri naprej

Vztrajnostna dirka s tomos avtomatiki za veliko nagrado Paj Jan.

Moto Klub FireGroup Ivančna Gorica je v sodelovanju s podjetjem Pan Jan organiziral sedaj že tradicionalno vztrajnostno dirko s Tomos avtomatiki. Dirka je bila v nedeljo 10. septembra 2017 v obrtni coni Ivančna gorica.

Priprave na dirko so potekale v pričakovanju dežja, kar pa organizatorju ni preprečilo, da bi postavil progo in vso potrebno infrastrukturo. Tudi tekmovalci – tekmovalo je 21 ekip s po tremi vozniki v dveh razredih – original Tomos avtomatik in razred open, kjer so v okviru pravilnika dovoljene predelave in izboljšave motorja, se niso dali motiti. Preizkus proge so opravili v rahlem dežju, je pa vreme pred samim uradnim startom pokazalo prijazen obraz, tako da se je triurna dirka začela v sončnem vremenu. Na dež pa lahko gledamo tudi s pozitivne strani – tokrat namreč ni bilo problema s prahom, ki je mnoge zmotil na prejšnji dirki. Kot vsakič do sedaj, se je tudi tokrat izkazalo, da samo hitri  in pogumni  vozniki niso zadosten pogoj, veliko vlogo pri 3 ure dolgi dirki igra vzdržljivost motorja. Samo ekipe, ki čas dirke preživijo na progi in čim manj v servisnem boksu lahko računajo na dobro uvrstitev.

Beri naprej

KDO S TOMOS AVTOMATIKOM PREVOZI NAJVEČ KROGOV V 3 URAH

Tekmovanja s Tomos avtomatiki nas popeljejo v čase, ko so se prijatelji zbrali v sosedovi garaži, tuhtali, zakaj motor še vedno ne deluje in si s skupnimi močmi pomagali ter se zabavali. Glavni namen organizacije prireditve pod vodstvom Zvoneta Zupančiča in članov  MK Fire Group je druženje ljubiteljev bencinskih hlapov.

Beri naprej

MOTORISTI ZA OTROKE

Člani kluba ljubiteljev motorjev MK  Fire Group iz Ivančne Gorice, tudi to sezono nismo počivali. Poleg enodnevnih ali daljših potepanj… prekrižarili smo Slovenijo, bivšo Jugo, sosednje države… , smo letos organizirali moto zbor in vztrajnostno dirko z avtomatiki.

Beri naprej

Dirka avtomatikov za Veliko nagrado Ivančne Gorice

Na kaj pomisli danes človek med 30 in 50 let ob besedi »avtomatik«?

Lahko je več možnosti: birmansko darilo, prvi nakup s privarčevanimi štipendijami ali nakup s privarčevanimi sredstvi od počitniškega dela. Avtomatik je bil v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja tisti motor, katerega si je želel skoraj vsak najstnik – pa ne samo on, tudi skoraj vsaka najstnica.

Na čudovito nedeljsko dopoldne 13.09.2015, je že v dopoldanskih urah pričelo v Obrtni coni Ivančna Gorica nekaj nenavadno brneti. Ob 10.00 se je pričela prva vztrajnostna 3 urna vožnja z avtomatik motorji do 50 ccm. Prijavilo se je 31 ekip.

Beri naprej

LIVNO 2015

Dva člana MK Fire Group in pet bajkerskih prijateljev smo se odpravili na štiridnevni izlet. Končni cilj je bil motozbor MK Vukovi, ki je v kraju Livno v BIH. Tega motozbora smo se udeležili v enaki zasedbi že v letu 2014 in ker smo bili navdušeni nad doživetjem smo letos zadevo ponovili.

Beri naprej

Člani MK FIRE GROUP smo obiskalo tradicionalno žegnanje v Mirno Peč, kjer je bilo je hladno. Kdaj pa kdaj se je stemnilo in je padal sneg potem pa spet sonce. Končali pa smo pri roštilju v ponvi na štedilniku.

Beri naprej

Prijetno druženje po uspešnem zaključku moto zbora

Beri naprej

MK FIRE GROUP je dne 18.5.2014 organiziral spretnostno vožnjo v Stični, kjer nam je malo zagodlo vreme vendar ni pokvarilo odličnega vzdušja.

Beri naprej

Utrinki iz sestanka MK FIRE GROUP v klubskih prostorih.

Beri naprej