Get Adobe Flash player

Vremenska napoved

ŠPORTNE NOVICE

                                                                             

4. VZTRAJNOSTNA DIRKA TOMOS AVTOMATIKOV DO 50 CCM ZA VELIKO NAGRADO PAN JAN

 

Spomini na lansko dirko so še dokaj živi, vendar je leto okoli in MK Fire Group je v sodelovanju s podjetjem PAN JAN zopet organiziral dirko. Glavno organizacijo pa je letos prevzel naš novi predsednik kluba Klemen Nosan, kateremu so z veseljem pomagali še ostali člani kluba ter bivši predsednik Zvone Zupančič, ki se iz lastnih izkušenj dobro zaveda, da organizacija take prireditve ni mačji kašelj. Tudi letos je bila trasa tako za »cestake« kot za motokrosiste, saj je potekala po asfaltu in makadamu. Na njej je 22 ekip preizkušalo svoje šoferske sposobnosti in vzdržljivost svojih motorjev. V pogovoru z njimi se je dalo videti, da so strastni ljubitelji motociklizma, saj so v pripravo svojih jeklenih konjičkov vložili veliko časa in truda. Kljub tekmovalnosti pa je bilo čutiti, da so se med ekipami že stkale prijateljske vezi, saj so tudi pred in med tekmo včasih pomagali nasprotni ekipi. Prijavilo se je 22 ekip od tega štiri v razredu original avtomatik in osemnajst v razredu open, kjer so dovoljene nekatere izboljšave motorjev.

Beri naprej

Vztrajnostna dirka s tomos avtomatiki za veliko nagrado Paj Jan.

Moto Klub FireGroup Ivančna Gorica je v sodelovanju s podjetjem Pan Jan organiziral sedaj že tradicionalno vztrajnostno dirko s Tomos avtomatiki. Dirka je bila v nedeljo 10. septembra 2017 v obrtni coni Ivančna gorica.

Priprave na dirko so potekale v pričakovanju dežja, kar pa organizatorju ni preprečilo, da bi postavil progo in vso potrebno infrastrukturo. Tudi tekmovalci – tekmovalo je 21 ekip s po tremi vozniki v dveh razredih – original Tomos avtomatik in razred open, kjer so v okviru pravilnika dovoljene predelave in izboljšave motorja, se niso dali motiti. Preizkus proge so opravili v rahlem dežju, je pa vreme pred samim uradnim startom pokazalo prijazen obraz, tako da se je triurna dirka začela v sončnem vremenu. Na dež pa lahko gledamo tudi s pozitivne strani – tokrat namreč ni bilo problema s prahom, ki je mnoge zmotil na prejšnji dirki. Kot vsakič do sedaj, se je tudi tokrat izkazalo, da samo hitri  in pogumni  vozniki niso zadosten pogoj, veliko vlogo pri 3 ure dolgi dirki igra vzdržljivost motorja. Samo ekipe, ki čas dirke preživijo na progi in čim manj v servisnem boksu lahko računajo na dobro uvrstitev.

Beri naprej

Dirka avtomatikov za Veliko nagrado Ivančne Gorice

Na kaj pomisli danes človek med 30 in 50 let ob besedi »avtomatik«?

Lahko je več možnosti: birmansko darilo, prvi nakup s privarčevanimi štipendijami ali nakup s privarčevanimi sredstvi od počitniškega dela. Avtomatik je bil v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja tisti motor, katerega si je želel skoraj vsak najstnik – pa ne samo on, tudi skoraj vsaka najstnica.

Na čudovito nedeljsko dopoldne 13.09.2015, je že v dopoldanskih urah pričelo v Obrtni coni Ivančna Gorica nekaj nenavadno brneti. Ob 10.00 se je pričela prva vztrajnostna 3 urna vožnja z avtomatik motorji do 50 ccm. Prijavilo se je 31 ekip.

Beri naprej

MK FIRE GROUP DRŽAVNI PRVAK V MOTOKROSU

V letošnji sezoni je MK FIRE GROUP Ivančna Gorica dosegel daleč največji uspeh v svoji zgodovini kluba. Osvojil je naslov EKIPNEGA DRŽAVNEGA PRVAKA V MOTOKROSU. Klub je pred 6 leti začel nastopati v motokrosu  z najmlajšimi vozniki, ki so vsa leta posegali po najvišjih mestih na državnih in pokalnih prvenstvih.

S trdim delom vseh voznikov  pa smo letos dodali še piko na i in osvojili laskavi naslov ekipnih državnih prvakov. Pokal smo prejeli iz rok Avto- moto zveze Slovenije  na slovesni podelitvi v Termah Zreče.

Beri naprej

V Mačkovcih na Pokalnem prvenstvu je Fire Group Extreme Team dosegel tri prva mesta.

V MX 65 je Gašper Polajžer osvojil prvo mesto, Gal Zupančič pa drugo mesto. V kategoriji MX 85 se je zmage veselil Matevž Robek in prav tako Andrej Rus v kategoriji Veterani 40.

Beri naprej

Veliki uspehi Fire Group motokrosistov

Končno je nastopila težko pričakovana pomlad, kar pa pomeni tudi začetek nove motokros sezone, katero je ekipa MK Fire group Extreme Team začela z več kot odličnimi rezultati.

Beri naprej

V Slovenskih Konjicah je 26.6. 2014 potekalo Državno prvenstvo v motokrosu. V MX 65 je na najvišji stopnički ponovno slavil Gašper Polajžer, sledil mu je Gal Zupančič. Matevž Robek je zasedel 3. mesto v kategoriji MX 85, Andrej Rus pa se je veselil 2. mesta v kategoriji Veterani 40.

Beri naprej

V nedeljo je bilo v  Brežicah Državno prvenstvo MX, proga je bila idealno namočena od dežja in vreme prekrasno.

Beri naprej

V Slavonski Požegi smo se udeležili Odprto MX državno prvenstvo Hrvaške in zasedli zelo odmevne rezultate:

Beri naprej